Parket Leuven OM-MP

PARKET PROCUREUR DES KONINGS TE LEUVEN

ACTUEEL

  Onderwerp
Datum
 
 

HERENT – GERECHTELIJK ONDERZOEK NAAR GROOTSCHALIGE OPLICHTING MET LUIERBOXEN

WAT KAN U DOEN ALS GEDUPEERDE?

Mensen die de luierboxen bestelden en na betaling geen correcte leveringen ontvingen, kunnen zich registreren als benadeelde persoon in het strafonderzoek. De FOD Economie heeft in samenwerking met het parket en de onderzoeksrechter een online formulier ‘benadeelde persoon’ ontwikkeld. Als u dit invult, wordt u op de hoogte gehouden van de vooruitgang van het gerechtelijk onderzoek. Het is dus niet nodig om nog bijkomend klacht in te dienen bij de politie.

U moet zich aanmelden bij het online meldpunt van de FOD Economie op het internetadres meldpunt.belgie.be. Onder de categorie ‘tegenpartij is een onderneming’ kiest u de rubriek ‘verkeerde/geen levering’. Nadat u de melding en al uw gegevens hebt ingevuld, krijgt u een automatische mail met advies. Later krijgt u een tweede mail waaraan als bijlage het formulier ‘benadeelde persoon’ is toegevoegd. Dit formulier moet u opslaan op uw computer, invullen en terugmailen naar het emailadres benadeeldepartijluierverkoop@economie.fgov.be. De FOD Economie zal alle formulieren bezorgen aan het parket van Leuven.

De personen die zich voordien al geregistreerd hebben bij het meldpunt van de FOD Economie zullen de mail met het ‘formulier benadeelde persoon’ automatisch ontvangen en moeten hun melding dus niet herhalen.

ONDERZOEK:

Op maandag 23 januari 2017 diende de FOD Economie bij het parket van Leuven een klacht in tegen een 30-jarige man uit Herent die verdacht wordt van oplichting en inbreuken op het economisch wetboek. De man bood via de internetsites pamperbox.be en luierbox.be jaarabonnementen aan voor maandelijkse leveringen van luierboxen tegen een voordelige prijs. Sinds het einde van het jaar 2016 liepen er bij het online meldpunt van de FOD Economie honderden meldingen binnen van klanten die geen luierboxen ontvingen. Ook via consumentenorganisaties en verschillende mediakanalen werden klachten over het bedrijf vernomen. Het parket van Leuven vorderde de onderzoeksrechter die het onderzoek toevertrouwde aan de Federale Gerechtelijke Politie van Leuven. De 30-jarige verdachte werd op maandag 30 januari ’17 gearresteerd. Hij verscheen op dinsdag 31 januari 2017 voor de onderzoeksrechter en werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst wegens oplichting. Hij verschijnt morgen voor de raadkamer in Leuven.

02/02/2017
 

 

In de kijker